Å følge hjertet

Det tar mot å følge sitt hjerte og det er ikke enkelt, men livet kan forandre seg fullstendig hvis du gjør det.

Se for deg at ditt hjerte har sin egen bevissthet, sine egne meninger og behov.

Den bevisstheten kan være forskjellig ifra eller lik den som ligger i i øverste etasje, men den har sin helt egen måte å betrakte verden på og vil følge en livsvei hvor det å utnytte sitt fulle potensiale er i fokus.

Nå, det er en enighet i verden om at det er en god ting å følge sitt hjerte, det blir applaudert og sjelden hører du noen klage over at de har fulgt hjertet sitt. Hvorfor er det da fremdeles så vanskelig og hvorfor gjør ikke flere mennesker det?

Hjertet har sin egen logikk. Det bryr seg ikke om din tvil, din frykt, eller linjene du har dratt opp rundt deg som du pliktskyldigest beveger deg innenfor. Hjertet bryr seg ikke med hva foreldrene dine ønsker, hva naboene sier eller hva andre mennesker skulle mene. Hjertet går ikke inn i mulige katastrofale hendelser i framtiden, det har ingen tvil om om dine egenskaper for det kjenner din fulle kapasitet. Hjertet vet hvilken retning det vil gå i, det vet hva du trenger, det kjenner din sjels begjær og det vil at du skal leve ett lykkelig, tilfredsstillende liv som vil få ditt hjerte til å pumpe friskt og uten begrensninger i veldig lang tid. Ditt hjerte vil danse og det holder sine øyner på det målet.

Så har vi sinnet oppe i tankene, som kan være en stor ressurs når det jobber sammen med hjertet, det kan få iverksatt planer og hjelpe deg styre ditt liv i den retning som er perfekt for deg, gjøre bevegelser, ta kurs, utdanning, skaffe det du trenger for å gå i hjertets retning. De to kan være fantastiske dansepartnere, hjernen og hjertet, men så kan det også bli slik at hjernen heller vil holde seg andre dansepartnere. Hjernen kan bestemme seg for å danse med frykt, tvil eller angst, og etterlate hjertet som en veggpryd som aldri får en sjanse, eller kaste hjertet ut av lokalet, stenge døren, og holde det utenfor. Hjernen kan skape gode resultater med de andre, men det blir ikke tilfredsstillende, særlig ikke for hjertets verdier.

Kanskje hjertet banker på døren, ser gjennom vinduet og får panikk når det ser avgjørelsene hjernen tar med sine andre dansepartnere. Du føler hjertets panikk ved den raske pulsen, ett trykk på brystet, du føler deg uvel og har en ubehagelig følelse i kroppen, men du forstår det ikke, for døren er stengt og ditt hjertes kommunikasjon blir som en urealistisk drøm presset inn i bakhodet, som aldri får en sjanse.

Mange mennesker har opplevd denne seperasjonen av hjertet og har stilnet hjertets stemme i den overbevisning at hjernen er den eneste som er istand til å ta avgjørelser. Man ser aldri på hvem hjernens egentlige dansepartnere er og den innflytelse de har. «Vær realistisk» , «Det kommer aldri til å gå», «Det er for stor risiko» , «Du må ha kontroll», «Du må velge det som er trygt»  ; alle stemmer fra dansepartnere som hvisker inn i øret til hjernen, og hjernen lytter, tenker det er bedre, må være bedre enn det hjertet har å fortelle. Det rasjonelle valg blir aldri fri fra følelsenes innflytelse, men det kan bli fri fra hjertet.

Å følge sitt hjerte betyr å åpne døren igjen, slippe taket og returnere til det som kan bli ett perfekt partnerskap. Det er vanskelig fordi de andre stemmene har holdt deg trygg, de har fått deg til å bevege deg innenfor grensene av den verden som er satt opp for deg, og du er kanskje ikke lykkelig, men du har kontroll, du lever kanskje ikke livet til det fulle, men du holder deg til reglene og det fungerer. Hjertet utfordrer deg, det vil ta sjanser, det vil se hva du er istand til å utrette, det vil at du skal være annerledes, det vil at du skal danse og le, det vil at du skal leve og lære, det vil at du skal åpne opp alle dine egenskaper. Hjertet sier at livet er kort og du må ta mulighetene som kommer, ta sjanser, stole på din intuisjon og vær alt du kan være.

Hjertet mot alle de andre stemmene, frykten som protesterer i ditt øre, angsten som tvinger din kropp til å ligge i ro, tvilen som sier at alt vil falle sammen og at alle vil le av deg, sier du kan ikke gjøre det, det er bedre å ikke forsøke. Hjertets visdom blir overhørt, oversett, men det har en kunnskap om deg og hva du er istand til, som er helt unik for deg. Ditt hjerte vet akkurat hva du trenger og veien din sjel er ment til å gå.

Å følge sitt hjerte betyr at du tar en avgjørelse om å slutte å lytte til tvilen, angsten og reglenes stemme. Å følge sitt hjerte betyr at du må finne motet du trenger for å oppgi kontroll og begynne å leve. Det krever styrke, det krever en sakte gjenoppbygging av relasjonen med ditt hjerte, det krever at du slipper taket på gamle begrensninger, slipper taket på de hendene som har styrt ditt liv så lenge, slipper taket på game autoriteter og begynner å lytte til ditt hjertets sinn igjen. Det krever åpenhet og fleksibilitet og en tro på alt som finnes i deg. Det krever at du begynner å jobbe sammen med ditt hjerte igjen, og innse at det finnes ingen motsetninger mellom hjertet og hjernen i ett godt samarbeid.

Å følge sitt hjerte er ikke enkelt, men det vil at du skal være lykkelig og levende, så gi det en sjanse, begynn å lytte til hjertet og la det få returnere til dansegulvet. Stol på ditt hjertes visdom, det vil vise deg vei.

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s