Behandlinger

Melis SjelevarmeSjelevarme tar sikte på å være en hjelpende hånd på veien til å forstå deg selv og hvordan dine tanker, følelser og kropp påvirker hverandre. Noen ganger kan det være en tilstand man sitter fast i, andre ganger en følelse som ikke forsvinner uansett hvor mye man har satt ord på det og noen ganger trenger du hjelp til å lytte til det kroppen forsøker å fortelle deg. Det benyttes healing, meditasjon og en intutiv forståelse av hva som skal til og hva energien din forteller.  Her fokuseres det på å få en bedre kontakt og forståelse av seg selv, og et nytt perspektiv på egen helse. Alt for å få en bedre flyt i kropp & sjel.

 

Energiflyt

Energiflyt;  Dette er en time for når du føler det er noe spesifikt du vil jobbe med, for å forstå og forandre. Det kan være både fysisk eller emosjonelt, et område som man ønsker bevegelse og utvikling i. Dette er en intuitiv metode hvor jeg hjelper deg å sette ord på det som oppleves som problematisk gjennom energien som formidles. Å kontakte kropp, følelser og finne ut av hvilke holdninger som finnes i fundamentet er en viktig del av å begynne å forstå og bevege på energien. Det vil åpne opp for nye perspektiver og ny forståelse. Det vil hjelpe at du kommer åpen og ærlig, og klar for utvikling.
Noen timer er det størst fordel med samtale med bevissthet og kropp og energi, for å skape bevegelse. Andre ganger kombineres det med healing. Vi ser hva som passer best hver gang og jobber etter intuisjonen. Alt er fokusert på å forløse og skape flyt i energien
Ha tålmodighet med denne prosessen i deg selv, da det gjerne er områder som har sittet i kropp og sinn over lengre tid og kan ha fordel av en mild tilnærming.
Pris 1 time kr.700.  //  1,5 timer  900 kr. Bestill online.

 

Healing

Denne timen fokuserer på healing som spirituell metode. Vi snakker litt i forkant av og etterpå selve healingen. Jeg vil åpne opp for de mest positive energier som aller best kan hjelpe deg akkurat nå. Det du trenger er å stille med et åpent sinn og villighet til å la meg få lov til å hjelpe. Denne healingen er intuitiv basert og det skjer et møte mellom våre egne energier og healingen. Noen mennesker er åpne og har lett for å ta imot, mens andre er mer private og vil ikke vise like mye i begynnelsen. I min erfaring kan man ikke vite hvilket forhold man har til healing og hvilken intuitiv tillitt man har til det, før man opplever energiene på kroppen. Fokuset i denne timen er å ta imot og skape bevegelse hvor det er behov i kroppens energibaner. La deg selv hvile og slippe taket. Det åpnes opp for å invitere inn de energier som aller best kan tilføre positiv energi og så jobbes det på forskjellige punkter etter intuisjon. Under selve healingen ligger du på benk med teppe på, og åpner opp for å la bevegelsene skje.
Varighet 1 time 10 min // 775kr. Bestill online

 

Reiki

Reiki er en internasjonal healingteknikk som ble startet av Mikao Usui (1865–1926) i Kyoto, Japan. I dag finnes det millioner av mennesker over hele verden som benytter reiki og det blir sett på som en universell livsenergi. Reiki er satt sammen av stavelsene Rei og Ki oversatt med sjelsenergi eller åndelig energi og den vil stimulere punkter på din kropps energibaner. Reiki vil balansere din energi og gå dit det trengs mest i kroppen.

En time Reiki er for de dagene der du kun trenger å ta imot ny energi. Du kommer inn, legger deg på benken og tar imot Reiki healing gjennom at jeg holder hendene på 8 punkter på kroppen etter tur . Alt du trenger å gjøre er å slappe av og nyte energien. Etterpå henter jeg et glass vann til deg og du kan bruke den tiden du trenger på å samle deg i stillhet.

Varighet 45min // pris 600kr. Bestill online.

Kreativ terapi

Kreativitet befinner seg et sted mellom følelser og det rasjonelle sinn, det er en evne til å knytte de to sammen og skape ved hjelp av visuelle bilder og malende ord. I det kreative søker vi å finne det som best beskriver og kan uttrykke både følelser og tanker. 
En måte vi kan jobbe med kreativiteten er ved visualiseringer og spørsmål, i en slags meditativ praksis hvor vi lytter etter svarene. Det tar litt tid å lære seg å bruke den kreative kapasiteten på denne måten, men det vil lønne seg i det lengre løp å ha øvd opp denne muskelen.
Selv har jeg brukt kreativ terapi som en metode for forståelse og oversikt i mange år nå. Det har blant annet resultert i mine første romanutgivelser og oppstarten av SmartCat forlag.

Kreativ terapi:skriving.

Vi kan forbinde indre bilder og ord, det vil si uttrykke seg i dikt eller små historier, hvor de visuelle framstillingene står sentralt. Da sitter vi med penn og papir og finner fram til ordene og gjerne karakterene som best kan beskrive tilstanden.
Disse timene handler om å bruke skriving både til bearbeiding og som en måte å forstå deg selv og dine følelse på. Gjennom å bruke denne kreative uttrykksmåten kan en skape nye og mer forståelige bilder, skape dialoger med deler av seg selv, skape karakterer eller skrive ut sin historie. Ta for eksempel tanken og følelsen; jeg er trist. I den kreative metode spør vi videre; hvordan kan den tristheten best beskrives? Er den som et regnfall? Er den som et fossefall? Eller er den som en vulkan eller en rund stein på stranden? 
Når vi begynner å nøste følelsen ut ved hjelp av kreativiteten vil det bli mye mer spesifikt og ikke minst inneholde info om hva denne følelsen/tanken spesifikt betyr for deg.
Det blir gjennom timen visualiseringer og hjelp til å øve på å bruke kreativiteten på denne måten, med veiledende spørsmål og fokuspunkt. Ta med penn og notatblokk! Varighet 90 min. 900 kr. Bestill time.

Energimaling

Hensikten i energimaling er å benytte maling som et verktøy for å uttrykke følelser. 
Vi er mer enn tanker alene og du har kanskje opplevd at selv om du har fått snakket ut om noe, så sitter følelsene allikevel i kroppen. Når man maler i den hensikt å uttrykke følelsene, så beveger en seg forbi ordene og tankene, og har en direkte dialog med kroppen. Bildene skal kun uttrykke den følelsesmessige energien, det vil si at det ikke handler om å male pene bilder. De kan gjerne være både kaotiske, fargerike og formløse.

Kreativ terapi er alle metoder som beveger kropp og følelser på en intuitiv og kreativ måte. Ord alene kan ikke alltid forløse det nødvendige og det kreative bringer en forbi ordene til en mer direkte tilgang til kropp og følelser som ikke er avhengig av sensur eller å bli rettferdiggjørelse. 


Energimaling er en mer direkte metode, hvor vi først vil kontakte kroppen og følelsene i en kort meditasjon, så male det som kroppen selv skyver øverst på agendaen, deretter vil vi se på bildene og snakke om hvordan de oppleves, før vi eventuelt maler et bilde til.

En fordel med å male følelser er at filteret man opplever gjennom ord faller bort. Følelsene trenger ikke forklares, de trenger ikke være ordentlige eller passe inn i din eller andres historier. De kan få lov til å ha et direkte uttrykk og eksistere i en flyt. Det er en øvingssak å bli vant til denne formen for egenterapi, men når vanen er etablert så er det en god metode som kun krever at du har hjemmeutstyr til maling tilgjengelig.

90min -1000 kr inkl ark og malesaker (vi maler sittende på puter på gulvet) Bestill time.

 

Meditasjon for begynnere

Meditasjon 101 er for deg som er helt ny på meditasjon og har lyst tli å komme i gang, men ikke aner hvor du skal starte. Disse timene vil jeg gå igjennom flere enkle meditasjonsteknikker, vil vil prøve dem ut og det vil også bli en lenger veiledet meditasjon på slutten. Alle kan starte å meditere, men ulike teknikker passer til ulike mennesker. Det er derfor en fordel å bli introdusert til forskjellige teknikker så man kan finne sin favoritt, istedenfor å gi opp etter ett forsøk
Ta med penn og papir så du kan skrive ned metodene og lage en liten notis på hvordan de passet for deg. Varighet 2 timer.
Disse timene tilbys vanligvis som åpne grupper, men det er mulig å bestille som privat time (1200kr)