Kreativ terapi

Kreativ terapi er alle metoder som beveger kropp og følelser på en intuitiv og kreativ måte. Ord alene kan ikke alltid forløse det nødvendige og det kreative bringer en forbi ordene til en mer direkte tilgang til kropp og følelser som ikke er avhengig av sensur eller å bli rettferdiggjort av ordene. Metodene i kreativ terapi inkluderer maling, dans, meditasjon og skrift (friskriving/dikt).

Selv har jeg brukt kreativ terapi som en metode for forståelse og oversikt i mange år nå. Det har blant annet resultert i min første romanutgivelse ( i en trilogi) som du kan finne her.
Utforsking og forståelse står i hovedfokus for kreativ terapi, det gjorde det også for meg. De første årene holdt jeg det privat og det var aldri en plan at det skulle bli bøker ut av det, selv om det var slik det endte opp til slutt 🙂

Metoder i kreativ terapi:

Energimaling

Hensikten i energimaling er å benytte maling som et verktøy for egenterapi. Vi er mer enn tanker alene og du har kanskje opplevd at selv om du har fått snakket ut om noe, så sitter følelsene allikevel i kroppen. Når man maler i den hensikt å uttrykke følelsene, så beveger en seg forbi ordene og tankene, og har en direkte dialog med kroppen. Bildene skal kun uttrykke den følelsesmessige energien, det vil si at det ikke handler om å male pene bilder. De kan være kaotiske, fargerike og formløse.
En fordel med å male følelser er at filteret man opplever gjennom ord faller bort. Følelsene trenger ikke forklares, de trenger ikke være ordentlige eller passe inn i din eller andres historier. De kan få lov til å ha et direkte uttrykk og eksistere i en flyt. Det er en øvingssak å bli vant til denne formen for egenterapi, men når vanen er etablert så er det en god metode som kun krever at du har hjemmeutstyr til maling tilgjengelig.

Privattimer

Energimaling for hjemmebruk

Velkommen til en dag hvor du lærer om maling som kreativ egenterapi.
Å male er en god metode for å uttrykke de følelser og den energien som gjerne er vanskelige å sette ord på, men som likevel trenger å få komme ut.
Når man maler uttrykker man seg på en helt annen måte, man bruker farger og bevegelser for å bearbeide følelser og man kommer i kontakt med den fysiske kroppen. Det skaper forandringer og bidrar til å åpne opp den energien man føler har satt seg fast.
Dette kurset vil gi deg verktøy til hvordan du kan bruke maling på ark/lerret hjemme som en del av din egen utvikling og prosess. Det handler ikke om motiver, eller hvordan disse maleriene ser ut, men kun om bevegelse og uttrykk for følelser. Vi vil også se på hvordan vi kan se på maleriene etterpå, energien som ligger i det og dermed forstå mer av hva som foregår i oss.

Privatkurs 2,5 timer varighet/ 2000 kr.
Privatkurs 2-4 venner. 3,5 timers varighet. 3500kr totalt
Malingen blir sittende på puter på gulvet, så hvis du trenger bord eller tilrettelegging, gi en lyd om det i forkant.
Benytt timebestilling for å booke tid.

Energimaling privattime.

Under denne privattimen kan du selv velge tema for malingen f.eks en følelse, en relasjon, en tilstand , eller vi kan benytte intuitivt tema. Vi starter med en meditasjonen hvor du kun trenger å lytte til ordene mine og lar deg selv følge med. Vi går rett fra meditasjon til maling. Etter det der vi på energien i bildet og tolker den. Deretter tar vi en ny runde maling på energien som er satt i bevegelse, før vi avslutter.
1,5 timer varighet/900kr inkl.utstyr. Ved en ekstra person 250kr ekstra.
Bookes på vanlig timebestilling. Send melding i tillegg hvis ekstra person eller hvis man har et spesifikt tema i tankene.

Energimaling følelser: Her vil vi over 4 ganger gå igjennom følelsene redsel/mot – aggresjon/aksept -tristhet/tro og inspirasjon/åpenhet. Hver gang varer 1 time 45 min. Maleutstyr er inkludert. Pris kr.900 pr gang. Vi benytter korte meditasjoner for å kontakte følelsene i forkant av malingen. Send en melding hvis du vil bestille denne serien som går over 4 ganger, så finner vi den ukentlige tiden som passer best for deg.

Malegrupper generell info

På malegruppe begynner vi med en guidet meditasjon hvor vi kommer i kontakt med temaet for kvelden. Vi samler opp energien og går rett ifra meditasjon til malingen. Her handler det om å uttrykke seg i farger og former, bevege og forløse energi fra kropp og sinn, og åpne opp for nye frisk energi. Det handler altså ikke om å skape perfekte bilder, men å uttrykke seg kreativt med den hensikt å forløse energi.
Etter at vi har malt ser vi på bildene, hva som har blitt utrrykket og hva vi kan hente ut av det.

Chakra meditasjon & dans

Velkommen til timer med chakra dans & meditasjon. I denne timen jobber vi med en av med kroppens 7 chakraer. Et chakra er ett energisenter, som påvirker våre liv og vår fysiske kropp med sine egenskaper. Vi starter med en sittende meditasjon om det utvalgte chakraet for timen. Deretter danser vi i fri stil, mens vi visuliserer chakraets farge og beveger kroppen for å la energien løse seg opp. Til sist legger vi oss ned på for å hvile og integrere energien som har blitt jobbet med. Ingen forkunnskaper nødvendig. 75 min.
Disse timene tilbys vanligvis som åpne grupper, men i 2020 & 2021 er det mulig å bestille som privat time (600kr) eller liten gruppe med 2-4 venner (900kr totalt) . Ta kontakt for bestilling av time.

Meditasjon for begynnere

Meditasjon 101 er for deg som er helt ny på meditasjon og har lyst tli å komme i gang, men ikke aner hvor du skal starte.Denne kvelden vil jeg gå igjennom flere enkle meditasjonsteknikker, vil vil prøve dem ut og det vil også bli en lenger veiledet gruppemeditasjon på slutten. Jeg vil i starten gjennomføre en avspenningsmeditasjon , som tas opp på bånd og sendes til deltakerene på mail i etterkant. Alle kan starte å meditere, men ulike teknikker passer til ulike mennesker. Det er derfor en fordel å bli introdusert til forskjellige teknikker så man kan finne sin favoritt, istedenfor å gi opp etter ett forsøk 🙂
Ta med penn og papir så du kan skrive ned metodene og lage en liten notis på hvordan de passet for deg. Varighet 2 timer.
Disse timene tilbys vanligvis som åpne grupper, men i 2020 & 2021 er det mulig å bestille som privat time (800kr) eller liten gruppe med 2-4 venner (1200kr totalt) . Ta kontakt for bestilling av time.

Kreativ egenterapi; skriving

Skriving som egenterapi;
Denne lille workshopen handler om å bruke skriving både til bearbeiding og som en måte å forstå deg selv og din fysiske kropp på. Gjennom å bruke denne kreative uttrykksmåten kan en skape nye og mer forståelige bilder, skape dialoger med deler av seg selv eller skrive ut sin historie.
Det blir ideer til hvordan man kan sette igang, praktiske øvelser og forskjellige måter å tenke om skriving på, med fokus på dikt og små tekster som utrykksform.Ta med penn og notatblokk! Varighet 2 timer.
Disse timene tilbys vanligvis som åpne grupper, men i 2020 & 2021 er det mulig å bestille som privat time (800kr) eller liten gruppe med 2-4 venner (1200kr totalt) . Ta kontakt for bestilling av time.

Velkommen til en kreativ stund.

%d bloggers like this: